SHROUD OF TURIN EXHIBITION

Read English version here: Shroud Exibit (PDF)

Експозиція копії Туринської Плащаниці

Архиєпископ Стефан Сорока отримав офіційну репродукцію Туринської Плащаниці для експозиції її в Катедрі Непорочного Зачаття в Філадельфії.  14 на 3 фути копія Плащаниці буде виставлена в Катедрі з 21 лютого по 29 червня 2010 р.

Туринська Плащаниця, хоч і є найбільш досліджуваним артефактом у світі, все ж залишається таємницею. 14-ти футове лляне полотно, яке зберігається в Турині впродовж більш як 400 років, зберігає тьмяний відбиток, спереду і зі спини,  розіп’ятого бородатого чоловіка, заввишки 5 футів і 10 інчів, який мав на тілі видимі рани і  криваві плями, що співвідносяться з розпинанням, опис якого зафіксований в Євангелії.  Впродовж віків мільйони людей вірять, що це є автентична поховальна пелена Ісуса Назарянина.  Історичні дослідження феномену Плащаниці повертають нас з Італії назад: до Франції, до Малої Азії (сучасна територія Туреччини), і, виходячи з дослідження ботанічних залишків на полотні, вказують на її походження з Середнього Сходу.

У 1981 році команда у складі 24 науковців підтвердила, що відбиток на полотні не є творчістю художника.  Вони не знайшли на ньому явних слідів пігменту, фарби чи барвника, як і інших речовин, якими користуються художники. Є й інші відкриття, які не піддаються поясненню, наприклад,  чому відбиток дає позитивне зображення на фотографічному негативі.  До всього, відбиток є три-мірним, тобто містить інформацію про віддаленість полотна від тіла в момент створення зображення, а це підтверджує, що полотно повинно було обвивати людське тіло. Плями крові відповідають АВ групі крові людини і містять людську ДНК.  Скептики неодноразово здійснювали спроби довести, що це зображення створили середньовічні художники, але жоден не зміг ще переконливо пояснити, яким способом з’явилося таємниче зображення. Зображення є настільки поверхове, що воно проникає в тканину лише на мікрони, що дорівнює товщині бактерії. На додаток, відбитка зображення немає під плямами крові, а це означає – кров пристала до полотна ще до того, як на ньому з’явилося саме зображення.  Жодна зі спроб репродукції зображення не змогла відтворити цих двох ключових ознак.  Якщо полотно і справді огортало тіло розіп’ятого, то чому воно не зберегло слідів розкладу?

Експозиція відкриється о 5 год. вечора в першу неділю Великого посту, 21 лютого 2010 р., відправою Вечірньої.   Запрошуємо духовенство й парафіян церков приєднатися до нас на Процесії в Неділю православ’я, а також привезти зі собою з парафій хрести/ ікони/ плащаниці.

9 і 10 квітня 2010 р. о 7 год. вечора в Катедрі відбудеться «Знайомство з таємницею Туринської Плащаниці». Расс Брілт, президент проекту Shroud of Turin Education Project, продемонструє 90-хвилинний широкоформатний фільм із 150 зображеннями, що відтворюють усі аспекти дослідження Плащаниці.  Стосовно інформації про групові екскурсії просимо сконтактуватися з офісом Експозиція Туринської Плащаниці.
 
Просимо вас скористатися нагодою приєднатися до нас, особливо в цей час Великого посту, в ширенні слів Ісусової любові до нас в історії Плащаниці.

  • Просимо організовувати групи з парафій і ваших спільнот.
  • Катедра буде відкрита по вівторках і четвергах з 1 пополудні – до 6 вечора.
  • По суботах: від 11 ранку – до 5:30 вечора.
  • По неділях: від 8 ранку – до 3 пополудні.

У цей час можлива організація одночасного туру до Катедри, Музею «Скарб віри» та виставленої Плащаниці. Виставка безкоштовна.  Просимо сконтактуватися з протопресвітером Даніелем Трояном з офісу Експозиція Туринської Плащаниці, за № тел.: 215-922-2917, або відвідати нашу електронну сторінку:  www.philashroud.org